Sitenize güncel haberleri ekleyin...
Tarihi Kentler Birliği
Divriği Konaklama
Divriği Ulaşım
Atatürk Köşesi
Divriği Belediyesi Yönetmeliği
Faaliyet Raporları
Hizmer Rehberi

Divriği Demirçelik Spor
Divriği Hakkında Bilgiler
Divriği Haritası
Divriği Yerel Gazeteler
Divriği FM Radyosu

Soru : Belediyemizin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Divriği'nin Sesi Gazetesi

YENİ HASTANE HİZMETE GİRDİ
HaberFoto311:                  Kale Endüstri Holding Onursal Başkanı Hayırsever İşadamı, Hemşehrimiz Sadık Özgür tarafından yaptırılmasına karar verilen ve temeli 2010 yılında atılan Sadık Özgür Divriği Devlet Hastanesi geçtiğimiz haftadan itibaren hizmet vermeye başladı. ARTGEN ve RÖMER firmaları tarafından inşa edilen ve yaklaşık 35 milyon lira harcanan 20 bin metrekarelik modern hastaneye
taşınma işlemi tamamlandı. Eski hastaneden taşınan bir kısım malzeme kullanılmaya devam ederken, bir çok üniteye de yeni cihazlar alındı.
                  Muayene ve tedavi için yeni hastane binasına giden vatandaşlar hastanenin modernliği karşısında şaşkına uğrarken,servisleri bulma konusunda da sıkıntılar yaşadı. Hastane yetkilileri bu konuda gerekli önlemleri alacaklarını, bu gibi küçük sıkıntıları gidereceklerini söylediler. Sağlık Bakanı’nın hastane yaptırmak isteyen hayırseverlere,”Divriği’de Sadık Özgür tarafından yaptırılan hastaneyi görün, onun gibi yapabilecekseniz, yapın” dediği modern hastaneyle ilgili olarak gazetemize
bilgiler veren ARTGEN Firması yetkilisi İskender Uçar, “Akıllı Hastane” olarak nitelendirdiği hastane binası hakkında şunları söyledi,;
                "400 kişilik biyolojik arıtma tesisi kuruldu. Ultraviyole arıtma tesisleriyle kanalizasyondan çıkan su sıfır mikropla arıtılarak,bahçede sulama suyu olarak kullanılacak. 14 adet havalandırma santralinde binaya 24 saat taze hava verilirken, aynı zamanda içerdeki kirli hava olduğu gibi dışarı atılacak. 12 adet normal diyaliz merkezi, birer adet ise Hepatit B"li ve Hepatit C"li özel diyaliz merkezleri kuruldu. Radyoloji, tomografi ve ultrason birimlerinin yanı sıra biyokimya, mikrobiyoloji ve patoloji laboratuvarı bulunuyor." Binanın güvenliğine son derece önem verildiğini de ifade eden Uçar, "800"den fazla yangın dedektörü, 50 adet kritik noktalardaısı ve doğalgaz dedektörleri var. Hastane, 62 kamera sistemiyle bir hafta kesintisizkayıt altına alınıyor" dedi. Divriğili iş adamı Sadık Özgür tarafından yaptırılan ve temeli 19 Kasım 2009tarihinde atılan 20 bin metrekare alana sahip Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi"nde, her odada tv, buzdolabı, refakatçi koltukları, dolap, banyosu içerisinde 56 adet hasta odası, mahkum odası, ibadethane, morg,çamaşırhane, kantin, berber, 6 adet poliklinik,mutfak, kütüphane, konferans salonu,yemekhane, 12 dairelik lojman, 4 gözlem odası, 2 ameliyathane, 3 yataklı yoğun bakım servisi, doğumhane ve yeni doğan servisi,sterilizasyon ünitesi ve görme özürlüler için yönlendirme sistemi bulunuyor.

HASTAHANE FOTOĞRAFLARINI BELEDİYEMİZ FACEBOOK SAYFASINDAN GÖREBİLİRSİNİZ.
HABER :A.HAYBER BOZKURT
YEŞİL DİVRİĞİ GAZETESİ
FOTO   : GAZİ DOĞAN
BELEDİYE BASIN İLETİŞİM

25.05.2012
Habere İlişkin Fotoğraflar :
HaberFoto311:HaberFoto311:HaberFoto311:HaberFoto311:

Diğer Güncel Haber Başlıkları

- MENGÜCEKLER KART HİZMETE SUNULDU
- BAŞKAN HAKAN GÖK VE DİVRİĞİ"Lİ EV HANIMLARI BEYPAZARINDA İNCELEMEDE BULUNDU
- Divriği"de Kayıp Kadının Ceseti Bulundu
- 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI.
- 30 SENE SONRA TEKRAR DİVRİĞİ’DE.
- YENİ DÖNEM İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
- TARİHİ KONAĞI TAHRİP ETTİLER