Sitenize güncel haberleri ekleyin...
Tarihi Kentler Birliği
Divriği Konaklama
Divriği Ulaşım
Atatürk Köşesi
Divriği Belediyesi Yönetmeliği
Faaliyet Raporları
Hizmer Rehberi

Divriği Demirçelik Spor
Divriği Hakkında Bilgiler
Divriği Haritası
Divriği Yerel Gazeteler
Divriği FM Radyosu

Soru : Belediyemizin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Divriği'nin Sesi Gazetesi

İLÇE NÜFUSUMUZDA ARTIŞ VAR.
HaberFoto397:Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2012 yılı nüfus verilerini açıkladı. TUİK verilerine göre İlçemizin ilçe merkezindeki nüfusunda artış göründü.2011 yılında 10,691 olan ilçe nüfusu 2012 yılında 133 kişi artarak 10.824 kişi oldu 2011 yılında 5.725 olan köy nüfusu ise 277 kişi azalarak 5.448 oldu Divriği İlçesi toplam nüfusu ise 16.272 olarak belirlendi.
       İlçe nüfusunda artışın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Belediye Başkanımız Hakan GÖK konu ile ilgili olarak ‘’ Genel itibariyle bakıldığı zaman Sivas ilinin her geçen gün nüfus bakımından azalma kaydettiğini görüyoruz .Göç geçmişte olduğu gibi günümüzde de Sivas’ın kaderi olmaya devam etmektedir.Divriği açısından sevimli gelişme ise çok uzun bir zaman sonra ilçe nüfusumuzda bir kıpırdanma olması bilindiği üzere her alandaki hizmetler artık nüfusa göre veriliyor.Merkezi yönetim Belediye gelirlerini nüfusa göre belirleniyor.İlçedeki maden firmalarının artışı ve aldıkları işçileri ilçe halkından tercih etmeleri bu artışın en önemli faktörüdür.Ben özellikle yaz aylarında Divriği’ye gelen ve senenin sadece üç dört ayını dışarıda geçiren hemşerilerimizden kesinlikle nüfus kayıtlarını ilçeye aldırmalarını istiyorum. Yılın büyük bölümünü burada geçiriyorsunuz  ve hizmetlerden faydalanıyorsunuz. Bizim gibi küçük belediyelerin en büyük kaynağı merkezi idareden aldığı paylardır. Bu paylar da nüfusa göre belirlendiğinden dolayı sizlere daha iyi hizmet verebilmek  için bir kişilik artışın bile önemi tartışılmaz.Halkımızın bu konuda bilinçlendiğini yaptığımız uyarıları dikkate aldığını görmek bizi çok mutlu etmiş ve Divriği geleceği adına umutlandırmıştır.Divriği’yi güzel ve doğru bir yoldadır ve hep birlikte daha da iyi noktalara taşıyacağız burada sorumluluk herkese düşmektedir’’dedi.
     İlçe nüfusu ile istatistik bilgiler haber resimlerinde verilmiştir.

HABER
Divriği Belediyesi Basın İletişim Servisi

04.02.2013
Habere İlişkin Fotoğraflar :
HaberFoto397:HaberFoto397:HaberFoto397:HaberFoto397:HaberFoto397:

Diğer Güncel Haber Başlıkları

- BAŞKAN HAKAN GÖK VE DİVRİĞİ"Lİ EV HANIMLARI BEYPAZARINDA İNCELEMEDE BULUNDU
- Divriği"de Kayıp Kadının Ceseti Bulundu
- 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI.
- 30 SENE SONRA TEKRAR DİVRİĞİ’DE.
- YENİ DÖNEM İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
- TARİHİ KONAĞI TAHRİP ETTİLER