bilgi@divrigi.bel.tr 0 (346) 418 11 13
DEĞERLİ DİVRİĞİLİLER Tarihi: 21/11/2018

Divriği Belediye Başkanlığı

Değerli Divriğililer;

Bulunduğunuz adresten başka bir adrese taşınmanız halinde ikamet kaydınızı da beraberinde götürmeniz yasal bir zorunluluktur.

• Ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlar, ikamet adreslerine göre veri tabanına kaydedilmeye başlanmıştır. Bu sebepten dolayı ikamet adresi değişen bir kişinin bu adresini yasal süresi içinde değiştirmesi yasal bir zorunluluktur.
  • İkamet değişikliğini iki şekilde yapabilirsiniz.

1) Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek,

2) E devlet sistemi üzerinden; İkamet değişikliği işleminin e devlet sistemi üzerinden yapılabilmesi için mobil imzanız ya da elektronik imzanızın bulunması gereklidir. Yani bunlar olmadan adres değişikliği yapabilmeniz mümkün değildir.

İkametgah değişikliği için gerekli belgeler nelerdir?

• Beyan edeceğiniz adres boş bir konut ise, herhangi bir belge istenmez. Ancak siz her hâlükârda yanınızda yeni adresinize ait elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelik sözleşmesi yada faturası götürünüz. Faturanızdaki adres bilgilerinde hata noksan var ise BELEDİYEYE MÜRAACAT ederek adres güncellemesi yaptırabilirsiniz.
  • Beyan edeceğiniz adres, daha önceden başka bir kişi tarafından beyan edilmiş ise bu adres dolu gözükebilir. Bu durumda da yanınızda yeni adresinize ait elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelik sözleşmesi yada faturası götürünüz.
  • Birlikte oturma gerekçesi ile taşındığınız bir adres söz konusu ise, birlikte oturacağınız kişi ile birlikte müracaat ediniz. Bu mümkün değil ise, apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu yada muhtar tarafından birlikte oturulduğuna dair yazılı beyanı ibraz edilmelidir.
  • Adres değişikliği süresi nedir?
  • İkamet değişikliği süresi 20 iş günüdür. Bu süre içinde değişiklik yapmayanlara idari para cezası uygulanır.2018 yılı için uygulanan idari para cezaları;

Adres değişikliğini 20 iş gün içinde bildirmeme

58.00TL

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunma

1.188.00TL

Seçim öncesi Vatandaşlık görevinizi yerine getirmeniz oy kullanırken sorun yaşamamak için lütfen (Seçim yasakları başlamadan önce) adres değişikliğinizi en kısa sürede tamamlayınız.

Hakan GÖK / Belediye Başkanı